ajax loader
5 zdjęć

Kolacja na statku

główne zdjęcie galeri główne zdjęcie galeri główne zdjęcie galeri główne zdjęcie galeri główne zdjęcie galeri

Kolacja na statku Bateaux Dubai w Dubai Creek

Czas trwania wyprawy: 2,5 godziny
ID wycieczki: 46
Cena od 115 USD

Rejs łodzią z kolacją

Zobacz Dubaj nocą podczas rejsu po Dubai Creek. Na powitanie czeka na gości poczęstunek, a wokół rozpościerają się przepiękne widoki oświetlonego nocą Dubaju. Zobaczymy na pewno Al Maktoum Bridge, Twin Towers oraz Grand Mosque, wszystkie przepięknie rozświetlone na tle nocnego nieba. A wszystko to podczas kolacji składającej się z 4 dań. Do wyboru pozostaną też napoje oraz wina, w zależności od wybranej wcześniej opcji. Dodatkowo czas umilać nam będzie muzyka na żywo grana na pianinie.
 

Cena kolacji z alkoholem - 145 USD

 
 
Miejsce startu: Deira – od strony rzeki
 
Miejsce startu: wejście na pokład od 19:45 do 20:15. Rejs rozpoczyna się o 20:30
 
Szczegóły powrotu: powrót do miejsca startu około 23:00
 

Główne atrakcje

  • 2,5 godzinny rejs z kolacją na eleganckiej Bateaux Dubai
  • przepłynięcie przez Dubai Creek oraz widok na najważniejsze atrakcje Dubaju oświetlone na tle nocnego nieba
  • widok na Maktoum Bridge, Clock Tower, Twin Towers oraz Grand Mosque
  • komfortowe oglądanie widoków przez panoramiczne, przeszklone ściany
  • pyszna kolacja z 4 dań przy akompaniamencie pianina
  • możliwość dokupienia napoi alkoholowych i win.

Szczegółowy opis

Po wejściu na pokład Bateaux Dubai wypij powitalnego drinka i rozsiądź się wygodnie na sofie, by wygodnie spędzić wieczór, pływając po Dubai Creek. Możesz wybrać miejsce na dolnym pokładzie przy przeszklonych ścianach, które zapewnią wygodne miejsce do oglądania wieczornych widoków Dubaju. Możesz też wyjść na otwarty taras i stamtąd obserwować nocne niebo. Będziemy przepływać koło Maktoum, Floating bridges, Clock Tower, Dhow Wharfage, Twin Towers, Deira Tower. Old Souk, Grand Mosque i Old Boat Port. Rejs będzie też znakomitą okazją do zrobienia wielu pięknych zdjęć, przedstawiających Dubaj nocą. Na gości czeka też wyśmienita kolacja składająca się z 4 dań oraz, w zależności od opcji, którą wybraliśmy, standardowy wybór napojów albo dodatkowo wybór win. Towarzyszyć nam będzie przyjemna muzyka grana na żywo na pianinie, która dopełni tego uroczego wieczoru. Na zakończenie wieczoru po kolacji, można udać się na taras, by raz jeszcze popodziwiać wspaniałe, rozświetlone miasto na tle nocnego nieba. Rejs kończy się około godziny 23:00.
 

Cena zawiera:

  • napój powitalny
  • wybór win (przy rozszerzonej opcji)
  • kolacja z 4 dań

Cena nie zawiera:

  • transport z/do hotelu
  • napiwki (opcjonalnie)

Dodatkowe informacje

  • wymagany ubiór – sportowa elegancja
  • wymagany wiek - minimum 5 lat
  • Kaucja bezzwrotna obowiązuje w przypadku odwołania wycieczki przez uczestnika na 48 h (lub mniej) przed realizacją wycieczki.
 

Przykładowe menu:

Startery:
- zestaw z łososia - łosoś przygotowany na parze w sosie z bakłażana, ogórek, wodorosty, wasabi mayo, łososiowe bonbon, ciasteczka z czarnej soli, wędzony łosoś z chrzanowym kremem
- Corn-Fed Chicken Tian – powoli pieczona pierś z kurczaka, salsa z avocado, marchewkowe carpaccio, chrupiące krokiety ze słodkich ziemniaków, dressing z trawy cytrynowej
- wędzona kaczka i indyk – wędzona szynka z indyka oraz wędzona pierś z kaczki, majonez z chilli, cytrynowo-bazyliowy sorbet na pistacjowym pyle z balsamicznym kawiorem oraz galaretką z czerwonej porzeczki. 
- przegrzebki i krewetki z buraczanym risotto – zielona tempura z krewetkami i suszone przegrzebki w buraczano-pomarańczowym risotto, tiul z atramentu kałamarnicy oraz pianka z parmezanu
- grzybowe cappuccino & wędzona wołowina z pomidorową kruszonką, sezamowym grissini, słodkim bazyliowym pesto i truflową pianką
- wędlina wołowa Bresaola & sałatka z czerwonych fig z młodą rukolą, świeżą bazylią, tartym parmezanem, szparagami, karczochem & mieloną wołowiną, z oliwkowym waflem focaccia oraz z octem z granatów
- wątróbka z kaczki z mrożonymi truskawkami, z ziołami, czekoladą, wędzone słone płatki, ziołowo-maślana brioszka i grillowane figi
- Mezzah Froid – Mezzah Chaud z orzechowo buraczanym quenelle, marchewkowym hummusem, szpinakowym bil zeit, ciasto faszerowane baraniną, arabski chleb z granatem
 
Główne danie:
- filet wołowy z duszonymi młodymi warzywami, ravioli z grzybów i koziego sera, puree brokułowe, chrupiący parmezan, selerowa masa pomadkowa z tymiankowym sosem
- grillowany kurczak z młodym szpinakiem i serowym farszem, zielona fasolka szparagowa potrawka grzybowa i marchewkowy krem
- jagnięcina z warzywami, masłem orzechowym, ziemniakami zapiekanymi na marmoladzie z czerwonej cebuli, Mille feuile z koziego sera, bób, pył z czarnych oliwek i rozmarynowy sos
- sałatka Sharmoullah z ziołowo-warzywnym spaghetti, talarki cebulowe, arabski chleb, sos z różanej melasy i sos pietruszkowy
- pierś z kaczki w pięciu przyprawach z wątróbką z kaczki Won-Ton, kremowa polenta, fasola edamame, salsa z chilli i mango, warzywny makaron, ciepły miodowo sojowy dressing
- łosoś z wody z puree ziemniaczano–cytrynowym, chipsy selerowe, pomidory, szparagowe tagliatelle, cytrynowo–malinowy żel i szafranowo cytrynowe masełko
- krewetkowe tortellini z młodym szpinakiem, puree z fenkuła, chipsy z fenkuła, cukinia, krem z parmezanu i sos z homara
 
Desery
- czekoladowe Monte Carlo – ciasto czekoladowe przyrządzane na parze, czekoladowy krem, lody z czekolady i masła orzechowego, czekoladowy żel, czekoladowe ganache, malinowe puree i likier Amaraula
- jabłkowa tarta z sosem śliwkowo-orzechowym, selerowo-jabłkowy syrop, z cynamonowym plastrem miodu i lodami z oliwy z oliwek
- Tiramisu My Way – biszkopt nasączony espresso, amaretto mascarpone, dzikie jagody, malinowy proszek i kawowa kruszonka, likier Amaretto
-  Creek Traffic – karmelizowane orzechowo-wiśniowo naleśniki z lodami z bobu tonka, owocowe nadzienie i syrop z gorzkiej czekolady
- serowe ciasto Kunafa z borówką, imbirowe lody z kawałkami białej czekolady
- Bateaux Fruit – melon, ananas, pitaja (smoczy owoc), kiwi, berries, czekoladowe pałeczki, lawendowy makaron
- wybór sorbetów – owocowe lizaki, czekoladowy tiul, truskawkowy sos
- ser twarogowy z truflowym miodem i dodatkami
 
Wegetariańskie menu
Startery:
- risotto cukiniowo-buraczane z polewą z atramentu kałamarnicy oraz parmezanowym musem
- Mezzah Froid – Mezzah Chaud z orzechowo-buraczanym quenelle, marchewkowym hummusem, szpinakowym bil zeit, ciasto faszerowane baraniną, arabski chleb z granatem
- grzybowe cappuccino & wędzona wołowina z pomidorową kruszonką, sezamowym grissini, słodkim bazyliowym pesto i truflową pianką
 
Danie główne
- dyniowe puree, pieczona mozzarella, grzybowa potrawka
- czerwone i żółte Lentil Makhni (dahl)- ziemniaki wypełnione orzechami nerkowca z serem Paneer, szpinak z kminem rzymskim, ryż szafranowy, podpłomyki, cebulowe chipsy i krem z czerwonej  papryki
- grzybowe tortellini z młodym szpinakiem, puree z fenkuła, chipsy fenkułowe, cukinia, krem z parmezanu i bazyliowa oliwa
 
Deser
- Bateaux Fruit – melon, ananas, pitaja (smoczy owoc), kiwi, berries, czekoladowe pałeczki, lawendowy makaron
- wybór sorbetów – owocowe lizaki, czekoladowy tiul, truskawkowy sos
- ser twarogowy z truflowym miodem i dodatkami
 

1
Wybierz datę podróży

2
Liczba podróżnych

Dorosłych (12+ wieku)
Dziecko (Wiek 4 do 11)
Niemowlę (Wiek 0 do 3)

3
Dane zamawiającego

ajax loader

Zaufali nam

Logo - 36 Logo - 13 Logo - 19 Logo - 38 Logo - 22 Facebook Logo - 10
Prawa autorskie ©2015 Wszelkie prawa zastrzeżone przez FunSail. http://fun-travel.pl/
Zaprogramowane przez: Golan.pl